По думите му вината за резултатите от вота не е на лидера

"Преизбирането на Христо Иванов беше очаквано и ясно. Не беше проформа. Да заемеш морална позиция не е проформа. Това, че е издигнат само той е абсолютно доказателство за доверие от членовете на партията. Малко хора имат смелостта да кажат, че могат да бъдат съпоставяни с него". Това заяви за "Твоят ден" Веселин Калановски от "Да, България".

И допълни, че е логично коалиция с толкова различия да не изкара целия си мандат, но "Демократична България" няма да инициира пропукване. "Има разлика между изборът в БСП и нашият - с делегати вотът може да бъде манипулиран. А тук няма такъв шанс, всеки има право на своя избор", счита той.

Преизбраха Христо Иванов за лидер на „Да, България”

По думите му мандатът на лидера е тригодишен, но е бил удължен заради пандемията. "Грешките не са отговорност на един човек, всички заедно вземаме решения. Вината за резултатите от вота не е на Иванов", категоричен е Калановски. За него корупционният модел е същината на огромна част от обществените поръчки в Столична община.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.