Oт 1 февруари италианските власти промениха срока на валидност на сертификатите

В Италия обмислят сертификатът за хората с три дози ваксина да стане безсрочен. Страната отмени и дистанционното обучение за ваксинираните или преболедували ученици от началния и средния курс.

Oт 1 февруари италианските власти промениха срока на валидност на сертификатите за завършен ваксинационен курс /поставена бустерна доза срещу Covid-19. Дигиталният Covid-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза, припомнят от външното ни министерство.

Над 2 млн. са вече ваксинираните срещу COVID-19 у нас

От 1 февруари страната отмени и изискването за задължителен тест за Covid-19 за всички, влизащи на нейна територия. Така идващите от България вече ще трябва да представят сертификат за завършена ваксинация или преболедуване, а отрицателен резултат от тест ще е необходим само за тези, които нямат такъв документ.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК

Източник: БНР