Заседанието при премиера ще предшества свикания при Румен Радев КСНС

Съветът по сигурността към Министерския съвет ще обсъди предложението за участие на България в укрепване на източния фланг на НАТО. Българското предложение е да има бойна група на основата на батальон. В нея ще участват и съюзнически сили, които да допълват способностите, с които страната ни не разполага. "На базата на тази основа, която ние предоставяме, каним съюзниците да изградим бързо и ефективно едно ефективно бойно формирование. Опциите, конкретиката – давам възможност да привлечем широк кръг от желаещи страни“, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Заседанието при премиера Кирил Петков ще предшества насрочения за следващата седмица Консултативен съвет по национална сигурност при президента Рмен Радев. Темата е състоянието на армията.

Следващата седмица ще се проведе и среща на министрите на отбраната на НАТО, на която ще бъде обсъден и отговорът на НАТО по ситуацията около руското присъствие до границите на Украйна.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Станимира Шикова
Източник: БНР