Може би Украйна ще бъде разделена на 2 или на 3, властта ще бъде сменена, обясни той

"Не очаквах такова развитие, очаквах преговори. Явно Русия е стигнала предел и действа без значение какви са санкциите. Пределната полезност на санкциите се изчерпа. Те могат да бъдат заобиколени, ефектът им е доста дългосрочен. Руското ръководство да реши политически да реши проблема с Украйна, а не само с двете републики". Това заяви за "Твоят ден" проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС.

По думите му не се очаква увеличаване на санкциите. "Светът наблюдава какво се случва в Украйна. Има известно успокояване, че конфликтът ще бъде само там. Може би Украйна ще бъде разделена на 2 или на 3, властта ще бъде сменена. Русия търси тотална промяна в Украйна", обясни той. И допълни, че пряка военна заплаха за България няма.

"Трябва да се помисли за енергийните и хранителните доставки. Мисли се за алтернативни варианти, икономиките и държавите могат да се адаптират. Сега няма газопровод, който да ни захранва през Украйна", смята проф. Димитров. И уточнява, че вариантът за доставки на втечнен газ от САЩ е по-далечен.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.