Тя призова да се изготви списък с медикаменти, които да могат да се изнасят легално

"Най-важно е да се осигури зелен коридор за хуманитарната помощ за Украйна, хората имат нужда от лекарства. Да се изготви списък с медикаменти, които да могат да се изнасят легално". Това призова в "Твоят ден" Олена Коцева, председател на Украинските сдружения в България.

Тя попита как агресорът демилитаризира Украйна като убива невинни. "Има много диверсанти, които се преобличат в украински униформи. Русия се опитва да завземе всички блокове на украинските АЕЦ", смята тя.И допълва, че украинците имат нужда от спални чували.

"Няма да допуснем нито стотинка от помощите за Украйна да не отиде по предназначение. Събираме средства само по банков път, благодаря на всички дарители. Докато се движех между хората, по джобовете ми бяха пъхнати общо около 1000 лева. Имаме кол център, в който работят доброволци и дават информация на гражданите" , увери Коцева.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.