Линията е вдъхновена от стила в Англия през 60-те години

В рамките на Седмицата на модата в Париж, своята колекция за есенно зимния сезон представи модна къща "Шанел". Линията е вдъхновена от стила в Англия през 60-те години.

Ревюто на модна къща "Шанел" се състоя в Гран пале, чиито стени бяха покрити с черен и бял туид. С него бяха декорирани също местата на гостите, както и поканите за ревюто.

С тази идея творческият директор на иконичната марка Виржини Виар отдава почит на създателката на модния бранд, която използва основно туид в колекциите си.

Тази материя, произхождаща от Шотландия  е кръстена на едноименна река, разположена на границата с Англия, и е изтъкана от дебели вълнени нишки с различни цветове.

По костюмите ще го познаете: Жан-Пол Готие и неговите герои във филмите

Основателката на модната къща, Габриел Шанел, накара жените да носят туид през 50-те години на миналия век - плат, използван първо от селяни и ловци, преди да бъде възприет от английската аристокрация за игра на голф.

Моделите дефилираха с розови палта, изпъстрени със синьо и лилаво, костюми в цвят бордо със златисто, вдъхновени от шотландските пейзажи. Тоалетите се съчетават с черни и бежови гумени ботуши. Обувки на висок ток със заострени върхове пък са комбинирани с елегантни къси черни рокли, винаги с плътни, дълги чорапи.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.