Легендарният музикант от група "Сигнал" за живота с музиката

"За да създадеш една песен, която да остане във времето, може би има и нещо свише. За да твориш музика, трябват и други качества, не само да можеш да свириш на определен инструмент. За да влезеш в подсъзнанието на слушателя толкова дълги години, явно има защо", това каза в рубриката "Предизвиквам те" на "Социална мрежа" по NOVA NEWS легендарният музикант от група "Сигнал" Йордан Караджов.

Той добави, че изминалите години мотивират него и колегите му да продължават напред с творчеството си.

"Имаме необходимия заряд да правим музика, да се срещаме с почитателите си, както и сили за поредица от концерти", заяви Караджов.

Музикантът е убеден, че между групата и публиката има химия.

"Моята учителка по пеене Ангелина Кънева казваше, че музиката е математика. Дисциплината за музиката води до математика в музиката, трябва да има нещо казармено в отношението към нея, неслучайно толкова дълго се занимаваме с това. В отбор и в група всички трябва да действат като един. Наистина музиката е математика", сподели Данчо Караджов за основното, което е научил през годините, за изкуството, с което се занимава.

Той разкри, че е имал случай да иска да се откажа от музиката - през 1990 година. 

"Тогава нямаше какво да се яде и се запитах нужна ли е музиката ни в такава ситуация. Но съпругата ми Мариана ми даде сила и ми заяви, че не мога да се откажа", спомня си музикантът.

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.