Ще се вземат работещи решения за намаляване цените на стоките, добави депутатът

Можем да дадем на Украйна всичко, което спасява животи, а не ги отнема. Това каза депутатът от БСП Иван Ченчев в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Цончо Ганев: Националният интерес изисква да не се намесваме във войната

На въпрос ще излезе ли БСП от управляващата коалиция, ако се вземе решение България да въоръжи Украйна, той отговори така: „Като ПГ няма как да ревизираме решения на висшите органи на нашата партия, а те са се признесли по темата и са категорични. Това е „червената линия”. Според това какво решение се вземе и какъв документ се приеме, ще видим как да действаме. Призоваваме за много добре обмислена позиция на страната ни”.

Във връзка с мерките, които предстои да се вземат за намаляване цените на стоките у нас Иван Ченчев смята, че е хубаво, че такъв разговор се води и политическите партии проявяват ангажираност.

Ганев, ДБ: Не подкрепяме въвеждането на диференцирани ставки по ДДС

„Ще се излезе с добри и работещи мерки. Трябва да се помисли за намаляване на ДДС-то на горивата. Обсъжда се и нулева ставка за храните - все неща, от които българските граждани имат нужда и ще усетят по джоба си. Намаляването на ДДС-то ще намали и цената за крайния потребител”, смята Ченчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

Редактор: