В първия от четирите почивни дни хиляди тръгнаха на път

Огромни опашки от коли и десетки катастрофи в първия от четирите почивни дни. Най-сериозни тапи имаше на магистрала „Хемус”. Движението в посока Варна беше изключително натоварено заради ремонта на тунел „Ечемишка”. Въпреки че от полицията подпомагаха движението, на шофьорите им се наложи да чакат дълго в задръстване.

Натоварено беше движението и по другите две магистрали – „Тракия” и „Струма". Колона от коли се образува на пункта „Кулата” към Гърция тази сутрин.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Видео: БГНЕС

Още от рано сутринта на магистрала „Хемус” започна да се образува сериозно задръстване. В ранния следобед колоната от автомобили в посока София до тунел „Ечемишка” достигна над 10 километра. За повечето шофьори ситуацията доведе до напрежение. Eкипите на полицията бяха на терен, за да подпомагат трафика.

„От 08:00 часа сме създали организация пред тунела, да има временна организация на движение с реверсивно движение – поетапно пропускане и в двете посоки с цел изтегляне на автомобилния трафик от София към Варна”, обясни комисар Петър Соколов, началник на Охранителна полиция, ОДМВР – София

До ранния следобед се стигна до няколко катастрофи и на „Тракия”, и на „Хемус”.

Опашка имаше сутринта и на ГКПП „Кулата". Задръстване имаше и на магистрала „Струма", край Благоевград. 

Сутринта паднали камъни затвориха временно едното платно на пътя от София за Самоков, в района на Кокаляне. Сигналът е подаден малко след 09:00 часа. Няма пострадали. В района се образува сериозно задръстване. Малко преди обед пътят беше разчистен.

Тунел "Ечемишка"

Видео: "Моята новина", магистрала "Тракия"

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.