Дневните температури ще са между 25 и 30 градуса

В хода на деня над страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще има условия за мощна гръмотевична активност, локални, краткотрайни, на моменти интензивни, валежи с резки пориви на вятъра. Рискът от градушки е значителен. Дневни температури ще са между 25 и 30 градуса.

В последния ден на седмицата гръмотевичните бури ще са в източната половина от страната. Отново с предпоставки за бурно време с краткотраен валеж, моментни силни пориви на вятъра и опасност от градушки. Температурите в топлата част на денонощието ще се запазят с леки колебания в интервала от 25 до 30 градуса.

Времето ще остане нестабилно и в понеделник. Повече облаци и следобедни валежи ще има в планините и в Източна България. Дневните температури ще са без резки промени, благодарение на топъл въздух, който ще продължи да нахлува от запад. Вторник се очертава да е слънчев и особено топъл ден с температури над 30 градуса в западните части на Дунавската равнина.

Около средата на седмицата ще премине пореден студен фронт, който ще дестабилизира атмосферата с предпоставки за краткотраен, интензивен валеж с гръмотевици и опасност от градушки. Очаква се и понижение на дневните температури с няколко градуса. Около края на следващата седмица обаче те отново ще се повишат до почти летни стойности.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.