Той се срещна с Исак Херцог

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Израел Исак Херцог. Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години, съобщиха от правителствената пресслужба.

Петков проведе двустранни срещи в рамките на Икономическия форум в Давос

Българският министър-председател е бил категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес.

Премиерът Петков е подчертал голямото значение, което страната ни отдава отношенията си с Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

Петков в Давос: Ако действаме заедно, ще постигнем енергийна независимост и по-зелена икономика

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави, отбелязват от правителствената пресслужба. В рамките на разговора Петков е отбелязал, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Исак Херцог са били потенциалните възможности в сфери като туризъм, сигурност, инвестиции и иновации.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.