Той почина на 60-годишна възраст

На 60 години почина един от основателите на легендите “Депеш мод” - Андрю Флетчър. 

Той беше кийбордист на британската рок група. Според медиите във Великобритания е починал по естествени причини. 

Групата се ражда в град Базилдън и бързо преобръща представите за рок. 

В основата на успехите, наред с Дейв Геън и Мартин Гор, е и кийбордистът Андрю Флетчър. Казват, че той бил балансьорът между другите двама. 

Новината за смъртта му шокира музикалната група. В пост в Instagram от Depeche mode написаха, че той е бил човек със златно сърце.  

Почина Анди Флетчър от „Депеш мод“

Един от хората, които няма да забравят Флетчър е актьорът Александър Сано. 

„За мен това е една от най-любимите ми групи. Каквото и да кажа за тази музика ще е много малко и ще е недостатъчно“, каза актьорът.

Според друг от феновете на бандата – Кирил, Андрю Флетчър е бил сплотяващото звено в групата. 

„Човекът, който винаги е успявал да ги обедини по някакъв начин. Да ги накара да работят. Дори в един момент той се занимаваше изцяло и с мениджмънта на групата“, споделя суперфенът.

През 2006 година Depeche Mode идва за първи път в България. Един от хората, благодарение на които групата свири у нас е Иван Несторов – Амебата. 

Ние останахме страшно изненадани. Още като пуснахме билетите опашката се проточи на 100-150 метра от билетния център“ , спомня си Несторов. 

Китарата, заради която се разпада „Oasis“, продадена търг за 390 000 долара

По думите на му Флетчър е избягал от клишето на „музиканта-черноработник“. И е бил еднакво разпознаваем с вокалиста на групата. 

„Вокалите обикновено малко незаслужено са фронтмените, обикновено те говорят по пресконференциите.  Но музикантите отзад са изключително важно нещо“, каза Несторов.

Експертите определят музиката на Депеш Мод като съвкупност от рок, ню уейв и поп от 60-те. 

„Беше много пъстро, цветно, прекрасно.  Да се променят. Да излезеш от конвенционалното дотогава“, припомня си първите песни на групата Йордан Ганчев. 

И Ганчев, и Несторов са убедени, че блясъкът на Depeche Mode няма да изчезне без Андрю Флетчър. Но духът на групата никога няма да бъде същият.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.