Майката също е в тежко състояние, защото наранила и себе си

30-годишна жена намушка няколко пъти 8-годишното си дете. Случаят е от пловдивското село Желязно. Майката също е в тежко състояние, тъй като наранила и себе си. 

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

Около 9,20 часа във вторник, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че майка и дете се намират в безпомощно състояние. Близки на семейството извикали линейка, която откарала пострадалите в болница, но момиченцето издъхнало по пътя.

Криминалисти установяват, че 30-годишната жена е намушкала с нож няколко пъти детето и след това е направила опит да се самоубие. Тя е транспортирана до болница, с опасност за живота е и ѝ предстои операция.

Снимка: Благой Бекриев, NOVA

В семейството не е имало конфликти, казват съседите им. Жената сама отглеждала детето си. Тя живеела заедно с майка си, вуйчо си и баба си. Завършила „Агробизнес” в частен университет, но от година била без работа.

„Майката е наръгала детето и след това себе си. Никога не са ме търсили за съдействие или да искат някаква помощ от мен”, обясни кметът на с. Желязно Валентина Узунова.

„По едно време работеше в някакъв хранителен магазин, обаче бабата тогава ми казваше, че никак не й е било удобно, защото работи до късно, а пък живееше тук. Нямаше книжка за управление на автомобил”, разказа Тона Рангелова.

Единственото, което роднините й заявиха, че отскоро е имала проблем. „Имаше психични проблеми”, посочи Димитър, който е техен роднина.

„Много хубаво момиче, завърши висше. Гледаше си детето с голяма любов. Просто съм шокирана”, сподели жителят на Желязно Атанаска Колева.

Бащата на детето рядко идвал в Желязно, разказаха хората в селото.

Все още не е ясно каква е причината за агресията. По случая има образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ-Труд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.