България грабна бронзов медал

Отборът ни по мини футбол стана трети в Европа. Как се стига до стълбичката на победителите - отговорите потърси Запрян Запрянов.

Във фазата на директните елиминации българите отстраниха Италия. На четвъртфинал бяха попарени и френските надежди на титла. И въпреки че преклониха глава на полуфинал, българите спечелиха бронзовите медали. Начало на головата фиеста срещу Казахстан постави Никола Праматаров. А Денис Иванов оформи крайния резултат за победата с четири на един.

Емоцията не стихна и на българска земя.

„Видяхте как слязоха от автобуса. Тепърва партито ще продължи”, каза Ростислав Чанев от Българската асоциация мини футбол

Футболистите приемат третото място като неочаквано, но заслужено. Отдадоха успеха и на работата извън терена.

„Треньорите преди всеки мач правиха видеоанализи. Бяха наблюдавали силните и слабите страни на противниците“, обясни Васил Гуджев.

У нас мини футболът е аматьорски спорт. От тима се надяват, че бронзовите медали ще се превърнат в мост към трансформацията му в професионален.

„За да бъдем честни отбори като тези на Румъния, Азербайджан, като Казахстан са с много сериозни бюджети, но ние играхме наравно с тях”, поясни Чанев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.