Срещу 18-годишния Васил Михайлов има серия от сигнали

Районният съд стави в ареста 18-годишния Васил Михайлов. Младият мъж, син на заместник-окръжния прокурор от Перник, беше задържан при спецакция в града в сряда.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Още перничани разказаха за случаи на побои, нанесени от прокурорския син

Михайлов е привлечен към наказателна отговорност за причинена телесна повреда на мъж и закана с убийство на жена в Перник. Срещу него обаче има серия от сигнали за нанесени побои.

Повдигнаха обвинения на прокурорски син за побой и закана с убийство в Перник

С патерици и видимо накуцвайки, Васил Михайлов влезе в съдебната зала. Според прокуратурата 18-годишният Михайлов е действал изключително дръзко, като ритмично и системно е търсил конфликт с жителите на Перник. В немалка част от случаите поведението му е изключвало намесата на случайни свидетели на побоите.

„Всички свидетели разказват за агресията спрямо различни граждани в град Перник, като за някои от деянията свидетелите посочват, че е използвал нож. За други от деянията свидетелите посочват, че е използвал бокс. Като използването на нож се потвърждава и от медицинската документация, която на един от пострадалите е установена прорезна рана в областта на главата”, заяви Георги Иванов - прокурор от СРП.

Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор

Защитата  отхвърли обвиненията в нанасяне на телесни повреди, защото по делото имало само медицинско удостоверение, а не експертиза. А самият Михайлов бил с травма на крака, която можела да се влоши в ареста. Затова и поиска домашен арест за него.

„Няма никакви действия, които да индикират, че той по някакъв начин ще се укрие. Не е така обаче с опасността да извърши престъпление”, смята прокурорът.

Пред съда самият Михайлов отрече да е обществено опасен. Магистратите не се съгласиха.

Близки на негови жертви също описват бруталната агресия, с която е действал. Клаудия Методиева няма да забрави как през 2018 година е бил пребит сина й Лоренцо.

Пребиха президент на български футболен клуб

„Отиват в близките заведения, където бяха пригодени да се почерпят, след което го изкарват оттам и започва пълна гавра с него. Карат го носни кърпички да поема, фасове, с фрактура на черепа беше и отделно с таблетки са му запушвали носа, карали са го да гълта таблетки, упойващи”, разказва Клаудия Методиева.

Защо пребиха бивш футболист на „Миньор”

„Формата на насилие е била с продължаващ процес от миналото. Има данни за още хора, които се страхуват да го заявят”, заяви старши комисар Павел Млеканов, началник на ОДМВР- Перник.

Последният случай е от 11 юни тази година, когато Васил Михайлов пребива футболния треньор Румен Андонов

„В резултат на своите действия - а именно, нанасяне на удари с ръце, свити в юмруци, е счупил челюстта му на две места”, заяви прокурорът.

Решението на съда не е окончателно. То може да се обжалва пред Софийския окръжен съд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.