Депутатът вярва, че вотът на недоверие няма да мине

При повторен опит ПП да създаде правителство най-вероятният сценарий е Кирил Петков да е отново премиер. Това потвърди в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Пламен Шалъфов от ПП. „Това е нашият премиер, това е нашият вицепремиер, стоим и зад всичките ни министри и не виждам причина да се правят такива големи рокади”, каза той.

По думите му нова номинация за председател на НС не е коментирана и не може да каже име.

„Равносметката е, че след като нашите бивши коалиционни партньори ИТН се самовзривиха като едни своеобразни атентатори насред коалицията, маските паднаха и за избирателите стана ясно каква нова коалиция се очертава. И  спонтанният протест вчера беше едно много добро и окуражаващо доказателство, че хората на площадите искат нещо друго и си представят нещо друго."

Шалъфов поздрави депутатите, избрали „страната на светлата сила” и каза, че се водят непрестанно диалози за привличане на още. Той смята, че до средата на другата седмица смята ПП ще съберат необходимото мнозинство.

"Не им предлагаме постове и договорки. Предлагаме им борба с корупцията и демонтиране на модела ГЕРБ, за което бяхме изпратени в парламента", категоричен бе Шалъфов. И още: "Вярвам, че този вот на недоверие няма да мине. Но дори и да мине, това единствено ще значи, че вървим към нови избори, за които сме уверени, че ще имаме още по-добри резултати."

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В КОАЛИЦИЯТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.