Представители на столетницата коментираха оръжията за Украйна

БСП провежда Национален съвет. Социалистите трябва да решат какви действия ще предприемат в политическата криза. Точките, залегнали в дневния ред, са две. На първо място ще бъдат изслушани министрите на левицата в кабинета „Петков”. Ще се обсъди и даването на мандат за съставяне на правителство.

Преди Съвета представители на столетницата коментираха предоставя ли България оръжия за Украйна.

„Категорично - не. Няма такава теза. Ясно и видно е от всички документи и комисии. Не знам за кой път повтаряме това нещо, че няма износ на оръжия за Украйна или за Русия”, посочи Филип Попов.

Той коментира и документа за оръжейна пратка на секретаря на Румен Радев Димитър Стоянов: „Съветникът на президента простреля президента с този документ. Видно е, че документът не е от настоящото министерство, а от служебния кабинет”, подчерта Попов.

„Позицията и истината е една - България не изнася оръжия за Украйна. България има над 65 страни, към които изнася оръжие. Оттам нататък кой какво прави с това оръжие ние не знаем и няма как да знаем”, уточни Христо Проданов.

Предполага се, че начело на групата на БСП, която ще работи за стабилно мнозинство, в евентуален следващ кабинет ще застане лидера на партията Корнелия Нинова. Спрягат се и имената на Кристиан Вигенин и Георги Свиленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.