Вижте какво още казаха Росен Стоянов, Иво Инджов и Петър Чолаков

Най-вероятно се отива към избори, почти невъзможно е да се състави ново правителство в рамките на този кабинет. Около тази теза се обединиха политолозите Росен Стоянов, Иво Инджов и Петър Чолаков.

„Вероятността да има предсрочни избори е много по-голяма, отколкото да има ново правителство в рамките на този парламент. Макар че, ако съдим по заявленията на основните актьори в поредната политическа драма, ще бъде направен опит за формиране на такова правителство”, заяви Инджов.

Първан Симеонов за падането на кабинета: ПП спечелиха два бонуса от това

Според него е интересно на кого президентът ще връчи третия мандат, ако при предишните два не бъде съставено правителство, което да бъде подкрепено.

„Логично би било третият мандат да отиде при БСП въпреки обтегнатите отношения между президента Румен Радев и ръководството на партията. Няма логика да бъде връчен на ДПС или на ИТН. ДБ е прекалено малка, така че по-скоро и на нея няма да е”, отбеляза той.

НАГЛАСИТЕ НА ПАРТИИТЕ: Кой е готов да ходи на избори? (ОБЗОР)

Петър Чолаков също не смята, че е възможно да се направи ново правителство без избори. „Начертаха се много червени линии и сформирането на работещо правителството в 48-ия парламент ми изглежда като една още по-трудна задача дори и от яловите правителства, които видяхме през 2021 г.”, коментира политологът.

Стоянов пък е категоричен, че партиите не може да имат претенции кой ще е лидер на друга политическа формация, за да се водят разговори за коалиция. Обединението трябвало да е около идеи, а не личности.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.