Той използвал известността си, за да извършва сексуални посегателства

30 години затвор за американския певец Ар Кели. Обвинението е за това, че е използвал известността си, за да извършва сексуални посегателства над деца и жени, пише Би Би Си. 55-годишният R&B изпълнител бе осъден през септември миналата година в Ню Йорк за рекет и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Преди произнасянето на присъдата няколко жени се изправиха пред съда, за да се противопоставят на Кели. Престъпленията били извършвани в продължение на две десетилетия. Някои от жертвите споделят, че насилието, упражнявано върху тях от световноизвестния певец, им е причинило сериозни психически проблеми.

В съда бяха представени и доказателства за това, че Ар Кели е представил фалшиви документи, за да се ожени за покойната вече певица Алия през 1994 г. Тогава загиналата  в самолетна катастрофа изпълнителка била едва на 15. Облечен в затворнически панталон и тъмни очила, изпълнителят отказа да направи изявление и не реагира при произнасянето на присъдата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.