Софийската градска прокуратура продължават да търси свидетели на катастрофата

Първи действия на полиция и прокуратура срещу служители на МВР, свързани с Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на булевард „Черни връх” в София. Прокуратурата започва разследване срещу служител на първо РПУ за покровителстване на Семерджиев. Проверява се и търговия с влияние.

Отстраниха от длъжност полицайката Симона Радева

А МВР обяви, че от днес полицайката Симона Радева е отстранена от работа за 2 месеца.

Служителят на Първо РПУ Симона Радева е нарушила Етичния кодекс и затова от 8 юли е отстранена временно от длъжност, съобщават от СДВР. По данни на NOVA причината са клиповете в интернет, на които се вижда как тя пее и размахва белезници.

Това обаче, оказва се, не е най-сериозното й провинение. Според разследващи Симона Радева е получавала по 2000 лв. месечно от Георги Семерджиев, с цел осигуряване на полицейски чадър. В множество случаи, когато двамата се возели в колата му и са спирани от колеги на Радева, тя показвала служебната си карта, за да няма санкции за нарушенията му.

Кадри от близки сгради пък запечатали как Радева и колегите й от 4 РПУ носят стълбата, по която Семерджиев се качил у дома си минути след катастрофата с 2 жертви. Мъжът изглеждал видимо неадекватен.

Прокуратурата проверява служители на МВР за „чадър” над Семерджиев

Данните от разследването сочат още, че полицаите от 4 районно миели безплатно колите си в автомивката на Семерджиев. Срещу това давали информация къде са патрулите и кога и къде се провежда акция срещу наркоразпространението. Тази информация още не е потвърдена официално.

Източници на NOVA твърдят още, че на 10 юни, когато Георги Семерджиев е спрян от патрул и е установено, че е шофирал дрогиран, той помолил да отиде до колата си, за да си вземе яке. След това се качил в автомобила и избягал от проверката.

Книжката, която Семерджиев е представил, е  фалшива, обясниха днес  от МВР, след като Швейцария е потвърдила, че такъв документ в нейните масиви няма.

Междувременно, от Софийската градска прокуратура продължават да търсят преки свидетели на катастрофата и молят всеки, който е видял нещо, да се обади в прокуратурата или Националната следствена служба.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.