БСП, ДБ и ИТН в момента са на колене пред „Продължаваме Промяната”, смята депутатът

Депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков смята, че след като БСП получат третия мандат, по-скоро ще се стигне до правителство.

„Малко странно е БСП с 27 депутати да се опитва да прави правителство. Но те са зависими от ПП, всички го казват. Така че правителството евентуално ще го прави ПП, а другите три партии – БСП, ДБ и ИТН, ще играят подгряваща роля и ще се съгласяват”, заяви Чолаков в предаването „На фокус”.

„По странно стечение на обстоятелствата и ирония на съдбата тези три партии в момента са на колене пред ПП. Те имат алтернативата или да отидат на избори, което очевидно е рисково за тях. Или оттук нататък, бивайки заложници на ПП, да изпълняват всички техни желания. ПП влязоха в изумително силна позиция спрямо бившите си коалиционни партньори – БСП, ДБ и ИТН. Доколкото познавам интригантския стил на тези хора, те ще се възползват на макс. Няма да се изненадам, ако ИТН гласуват Гюров да стане шеф на БНБ, а Радостин Василев да получи нов министерски пост. Слави Трифонов е на колене в момента”, коментира Чолаков.

Според него БСП, ИТН и ДБ са паднали в елементарен капан, заложен от ПП.

„Кирил Петков и Асен Василев обявиха още миналата година, че който разговаря с ГЕРБ, е мафия. По този начин им спряха възможността да разговарят с нас и ги превърнаха в свои заложници”, смята Чолаков.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.