Има ли шанс за съставяне на правителство

Не е толкова интересно кой ще вземе мандата, при положение че хората, които правят правителство, са едни и същи. Кабинет с мандат на БСП е обречен на провал. Това коментира политологът Слави Василев за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му нов кабинет много трудно ще произведе реформи. "Цялостната оценка на Петков е провал, но има и добри аспекти като "Капитан Андреево". Кабинетът спря да работи с "Газпром", не обратното. Газовите доставки са основен препъни камък за управлението на ПП. Политическата система и правилата са счупени", сподели Василев.

От своя страна политологът Любомир Стефанов сподели, че винаги има шанс за ново правителство, но въпросът е доколко е реалистичен. "Политиците нямат въображение, не си представят какво произлиза от техните действия. Трябва да се прави кабинет с хоризонт, а не на инат. Кампанията на ПП беше свежа, с лозунги на ДБ и СДС. Нямаше никакви конкретни действия", смята той.

Според него ПП се държи сякаш не ѝ трябва никой да управлява, а това показва липса на политически опит. "Антикорупционната комисия е спорно дали не е бухалка за страх. ПП не се учат от грешките си и изискват от другите, вменяват неща", отбеляза Стефанов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ОПИТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.