ПП поставиха условие на настоящия мандатоносител, искат Рашков за председател на КПКОНПИ

Изготвената преди седмици управленска програма, върху която стъпват преговорите на БСП за кабинет с досегашните им коалиционни партньори, остава отворена за предложения и от ИТН. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след преговорите с „Продължаваме Промяната” във вторник. Те се проведоха, ден след като столетницата получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство.

Причината за това ИТН едва сега да предлагат промени в програмата е, че те не присъстваха на събиранията по приемането ѝ.

БСП и „Продължаваме Промяната” проведоха консултации за нов кабинет

Преговорите на БСП с партията на Слави Трифонов вероятно ще се състоят още в сряда, потвърди Нинова. От „Демократична България” сами пожелали да са последните, с които левицата ще седне на масата.

„Колегите от ПП поставиха едно искане – мандатът да бъде държан, колкото е необходимо, за да бъде приетo антикорупционното законодателство, Законът за КПКОНПИ и Бойко Рашков да бъде избран за председател на комисията. На първия етап от разговорите ще изслушаме всички искания”, заяви още Нинова.

По темата за бъдещите отношения на България с Русия Нинова заяви: „В програмата е записано, че ще положим усилия за възобновяването им по дипломатически път, както и че България ще търси газ от всички доставчици, включително и „Газпром”.

От ПП заявили, че ще предложат кандидат за премиер, когато е сигурно, че евентуалното бъдещо правителство ще има подкрепата на 121 народни представители. „Уважаваме Петков за това, че направи крачка назад и се отказа да премиерския пост в името на това да има правителство”, коментира още Нинова. И заключи: „Ще разговаряме с всички партньори. Ако се получи – получи, ако не – отиваме на избори”.

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ОПИТ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КАБИНЕТ ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КРИЗАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.