Това каза в студиото на "Събуди се" земеделският министър

За проблемите в сектора на земеделието, но и ще има ли кой да ги реши, ако се стигне до нови избори, говори министърът на земеделието в оставка Иван Иванов. Той коментира и видеото, което в петък беше разпространено от зала в Народното събрание, както и отказа на „Има такъв народ” да участват в преговори за нов кабинет.

„БСП постъпи абсолютно държавнически, положи всички усилия да се случи кабинет, за да избегнем тази криза, която предстои в държавата. За съжаление г-н Трифонов за пореден път постави прегради пред съставянето на кабинет”, каза Иванов. По думите ми недалновидността на някои политици тласка държавата към пропаст.

Защо все повече земеделци се отказват от поминъка си

„Изборите са безвремие. Изборите са период, в който държавата се движи на автопилот. Изборите са време, в което никой не взима решение”, категоричен е земеделският министър. По думите на ресорния министър ако няма правителство, земеделската продукция неминуемо ще поскъпне. Опасност от продоволствена криза обаче за България нямало.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.