Според него мандатът трябва да се върне, тъй като не е даден с цел да се реши проблема с КЕВР

С третия мандат правят същото като с първия. Това са театри. Мандатът трябва да се върне, тъй като не е даден с цел да се реши проблема с КЕВР. ПП не носят отговорност за записа, но те са виновни, защото са най-голямата политическа сила. И преди записа се знаеше, че правителство няма да направят, защото ПП не желаят. Това коментира за "На фокус с Лора Крумова" зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

По думите му записът от срещата на ДБ е трябвало да бъде видян от хората. "Свалянето на видеото не направи впечатление на партийно обвързаните журналисти. Записът не е бил цензуриран от нас. Възмути ме безидейността на техния анализ", обясни той. И допълни, че когато ИТН се обидят на някого, "ритат канчето".

"Слави Трифонов от 30 години е в обществения живот, не се е явил вчера. В коалицията не се уважават помежду си по принцип. Христо Иванов казва, че е технически мандат, защото го е срам, че е на БСП", подчерта Биков. 

Той коментира и слуховете за скрита коалиция в опозицията. "Ние и "Възраждане" сме опозиция, така че е нормално да гласуваме срещу властта. България има нужда от проевропейско управление. От година и половина почти нямаме никакво. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, защото без нас няма как да се излезе от кризата", смята Биков. И попита как една фирма купува газ на ниска цена от "Булгаргаз" и продава пак на тях същия газ на по-висока цена.

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.