Вижте как може да помогнете на потърпевшите

Пожар остави младо семейство с бебе без дом. Инцидентът е станал в пазарджишкото село Ивайло. В района започна кампания за подпомагане на потърпевшите. Местните жители се обръщат с апел за помощ към цяла България.

Огънят най-вероятно е тръгнал от електрическата инсталация. Пламъците избухнали в неделя през нощта.

„Мъжът ми ме събуди. Станах, взех детето и излязохме веднага”, разказа Гергана Козарска.

Жената изважда детето през прозореца на втория етаж, защото къщата се напълнила с дим, а пламъците са близо до тях. Съседите й помогнали да слезе.

„Единият дойде да вземе детето, другият ми подаде стълба, за да сляза. Благодарна съм на Господ, че ни спаси”, сподели още жената.

Съпругът й обаче остава в огнения капан.

„Ръката му изгоря. Лицето, гърба му също пострадаха. В момента е на домашно лечение”, каза още Гергана.

Бързата намеса на съседи и огнеборци спасява сградата, но вътре в нея почти всичко е изпепелено – от подовите настилки през оборудването и мебелите до дограмата. Младото семейство остава само с дрехите на гърба си. Доскоро и двамата били безработни. Освен на институциите, Гергана, съпругът и тяхната дъщеричката, разчитат изключително много на подкрепата и на добри хора.

Десетки хора вече се отзовали на кампанията за набиране на средства в помощ на младото семейство. Родителите имат нужда не само от строителни материали, но и от дрехи, обзавеждане и електроуреди.

Сега пострадалата фамилия е намерила временен подслон у роднини, но не може да остане дълго при тях. Надеждата им е скоро да успеят да възстановят собствения си дом.

Ако желаете да помогнете, може да го направите като преведете пари по следната банкова сметка: 

KBC Bank

IBAN BG03RZBB91551009262805

BIC RZBBBGSF

Гергана Кръстева Козарска 0896 320483

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.