Исканията на протестиращите са да бъде въведен вечерен час

Жители на село Микрево излязоха на протест. Поводът - убийството миналата седмица на 82-годишен мъж, за което са задържани младежи на 18 и 13 години. Хората в селото настояват за справедливост и молят за повече мерки за сигурност, защото в Микрево живеят предимно възрастни и беззащитни хора.

“Искаме да заявим незабавни промени, които да въведе общината,  за безопасността на всички, които живеят на територията на селото”, каза Аделина Йовева, организатор на шествието и близка на починалия мъж.

Младежът, убил възрастен мъж в Микрево, остава в ареста

Недоволните се събраха на площада на селото, след което с мирно шествие се отправиха към къщата на убития Иван Чорбаджийски. Исканията има са да бъде въведен вечерен час, да има по-голяма защита за местинте, а двамата нападатели и техните семейства да бъдат изселени. 

Местните споделят, че подобни набези се случват всеки ден. Някои от хората са зазидали дори прозорците си. 

“Безчинствата не спират. Подават се сигнали до полицията многократно, но тя не им обръща внимание”, казва една от протестиращите. 

Припомняме, че за убийството са задържани двамама младежи - на 18 и на 13 години. 18-годишният е с постоянна мярка "задържане под стража", а другият се намира в специализирана институция, където, по информация на NOVA, вероятно ще бъде освободен след 2 месеца. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.