Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд - София

Окръжният съд в Благоевград взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на младежа, обвиняем за грабежа и убийството на 82-годишен мъж в село Микрево, предаде БГНЕС.

Жителите на село Микрево искат справедливост след убийството на възрастен мъж

Съдебният състав прецени, че събраните до момента доказателства дават основание за извод за съпричастност на обвиняемия в престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Съдът намери още, че при по-лека „мярка за неотклонение“ съществува реална опасност от укриване на обвиняемия, както и опасност от извършване на друго престъпление.

Определението може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Апелативен съд - София. В случай на жалба или протест делото е насрочено за 11 август.

Предстои да бъде назначена и експертиза, която да покаже дали Огнянов или 13-годишното момче, което в било с него в нощта на убийството, е нанесъл смъртоносните удари. 

Двамата младежи са влезли в къщата, за да откраднат 130 лева. Вместо това убили възрастния мъж с няколко удара с тъп предмет, след което избягали. Ако се докаже вината на 13-годишното момче, то не може да носи наказателна отговорност, заради възрастта си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.