Актвен остава пожарът край село Брягово

Поредна безсънна нощ за службите в Хасковско заради големите пожари. Там общините с обявено бедствено положение са вече четири. Днес в борбата с огнената стихия се включиха военните и тежка техника. Машините ще проправят просеки, откъдето да минат пожарните.

Потушени са пожарите в старозагорското село Пъстрово и край Панагюрище. Пожарът в хасковското село Брягово остава единственият активен пожар в региона. Той пламна в сряда и обхвана площ от над хиляда декара, повечето - широколистна гора.

“Към момента пожарът е спокоен. За село Брягово няма опасност. Това беше нашата цел - да спасим хората. Другите пожари са локализирани. Този все още не е”, каза Мирослав Сариев от хасковската пожарна. 

В овладяването на стихията днес пожарникарите, заедно с военни служители, ще правят просеки, с помощта на верижни машини. Огънят непрекъснато излиза на пътя Хасково - Харманли, което предизвиква трудности за движението.
 


Вчера пожарите край Любимец бяха овладени. Очаква се днес да бъде отменено извънредното положение в Свиленград, Харманли и Любимец и да остане в сила за община Хасково.
 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.