Тя е стипендиант на фонд “Райна Кабаиванска” в НБУ

Витория Йео е една от най-ярките звезди на школата “Кабаиванска”. Южнокорейското сопрано участва в майсторските класове на Райна Кабаиванска в академия “Киджана” в Сиена, музикалния институт “Веки Тонели” в Модена и в Нов български университет. Витория Йео е и стипендиант на фонд “Райна Кабаиванска” в НБУ. 

“За мен Райна Кабаиванска е като майка, защото аз идвам от далеч и бях напълно сама в Италия. Нейната роля в моя живот е толкова важна, че аз я приемам като собствена майка, която се грижи за мен. И до ден днешен се съветвам с нея преди да изляза на сцената”, споделя, Йео, която е добре позната на световната оперна сцена. Тя за запознава с Кабаиванска, докато е студентка в Италия. Тогава лично Райна Кабаиванска я кани за майсторския й клас в София.

“Това беше най-важният момент в живота ми, защото тя е не само изключителен човек, а и световна звезда в сферата на операта. Бях голяма късметлийка“, казва Йео. 

Повече гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.