Обемът на водата е намалял с около 75 процента

Най-голямото сладководно езеро  в Китай - Поянг, намали обема си с около 75 процента поради продължителната суша. Общата площ на езерото на този етап е 575 квадратни километра, с 2 475 квадратни километра по-малко от тази за същия период през предходните години.

Нивото на водата в хидрологичната станция Хукоу беше 9.51 метра в понеделник, което е с 6.98 метра по-ниско от средното и продължава да спада.

Сушата в Европа разкри останките на немски военни кораби по река Дунав (ВИДЕО)

Според метеорологичната прогноза средните валежи в цялата провинция Дзянси през август са от 120 до 140 милиметра. Високите температури и малкото дъждове в провинцията се очаква да продължат до септември.

Езерото официално влезе в сухия сезон на 6 август тази година, най-ранната дата от началото на записите през 1951 г. и 69 дни по-рано от средната начална дата между 2003 и 2021 г.

Много части на Дзянси издадоха червен код за прекомерни горещини, като 558 метеорологични станции за наблюдение в цялата провинция отчитат температури над 40 градуса по Целзий в момента.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.