Последно от полицията излязоха със съобщение за това, че е бил предизвикан при ремонтни дейности

Все по-сложен и заплетен изглежда случаят с пожара между врачанските села Чирен и Мраморен. Една от първоначалните неофициални версии за късо съединение беше бързо отхвърлена от разследването.

Малко по-късно отпадна и другата – за непредпазливо боравене с открит огън също отпадна. Последно от полицията излязоха със съобщение за това, че пожарът е бил предизвикан при ремонтни дейности със заваръчен апарат и ъглошлайф, които извършвали двама работници във фермата за отглеждане на патици.

Пожар в цех за патици близо до Враца, огънят унищожи стотици декари земеделска земя

Единият от тях беше даже задържан, но малко по-късно освободен, а ръководството на фирмата отрече в деня на пожара да са извършвани подобни дейности и двамата мъже имат вина. 

Според Стоян Чавдаров, управител на фирмата, огънят е тръгнал от баира. "Аз бях от първите, които се озоваха на мястото на пожара. Вчера пратихме снимков материал в полицията. Огънят не е тръгнал от нас. Когато се възпламени пожарът, не е заварявано или рязано. Огънят идваше отгоре. Версията ми е, че пожарът е тръгнал от сметището наблизо", сподели той.

Стоян е един от тримата пострадали. "Започна да ме обгазява и да ми става лошо. Паднах, не можех да дишам", разказа Чавдаров.

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.