Според Юлияна Дончева, ако Сана Марин беше премиер на България, едва ли е щяло да се вдигне такъв шум

Вълна от критики заля финландския премиер Сана Марин, след като беше разпространено видео от парти с нея. На кадрите Марин и нейни приятели, сред които и финландски знаменитости, танцуват и пеят. Опозицията реагира бурно и поиска тя да бъде подложена на тест за наркотици, който се оказа отрицателен.

Според Юлияна Дончева, ако Марин беше премиер на България, едва ли е щяло да се вдигне такъв шум. "Ние свикнахме с доста по-дратични скандали. Нагледали сме се на какво ли не и сме загубили сензитивност. Аз се подразник от реакцията на жените, които се обявиха в нейна подкрепа чрез видеа, защото те се мотивираха с "подкрепа на жена". Такива теории са демоде. Нападат я без да обръщат внимание на качествата ѝ като премиер. Трябва и да се спазва рамка на поведение", смята тя.

Вълна от критики заля финландския премиер заради кадри от парти (ВИДЕО)

По думите ѝ видеото с танца е започнало да измества случващото се във Финландия. 

От своя страна комуникационният експерт Александър Христов не бива да очакваме, че хора на такива постове ще бъдат възприемани като обикновените. "Като правило политиците е добре да бъдат виждани как работят. Всичко останало би се отразило негативно на имиджа им. Ние сме им дали доверие да вършат работа. Всичко зависи и от контекста - тук има случай на забавление", обясни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.