От формацията на Петков и Василев обявиха, че по времето на Борисов, то е дадено на концесия на частна фирма срещу 1 млн. лв.

Пристанище „Росенец” скара ГЕРБ и „Продължаваме промяната”. От формацията на Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че по времето на Бойко Борисов, то е дадено на концесия на частна фирма срещу 1 млн. лв.

Нефтопристанището „Росенец” е единственото място, където може да се разтоварва суров петрол у нас, напомниха от „Продължаваме промяната” и обвиниха партията на Бойко Борисов, че през 2011 година съоръжението е дадено на концесия за 35 години. За сумата от 1 млн. лв.

„За парите, колкото се наемат три големи магазина в мол. В момента таксата е един и половина милиона лева на година. Петрол по друг начин няма да влезе в страната. Един такъв танкер е между 50 и 100 влакови композиции, което е абсолютно невъзможно”, каза Асен Василев, съпредседател на ПП.

Установиха множество нарушения в Росенец, Буджака и Обзор (ВИДЕО+СНИМКИ)

От партията на Борисов контрираха,че темата е стара.

„Изведнъж откриват, алелуя, тема от 2011 година. И веднага ми хрумва, че когато няма за какво друго да се хванат някои политици, те веднага акостират на „Росенец”, коментира Росен Желязков от ГЕРБ.

От нефтопристанището край Бургас, бившият премиер Кирил Петков отговори на критиките на ГЕРБ от уикенда и обяви, че цената на горивата у нас е сходна на европейските цени.

„Когато чуете Борисов да говори за левче, питайте го как ще вкара нефта, къде ще го преработва, къде ще го продава и защо неговите хора в КЗК не правят нищо по повод на цената”, заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП.

ВАП нареди министърът на транспорта да извърши проверка на концесията на „Росенец”

„Комисия за защита на конкуренцията поощрява конкуренцията в страната и се бори със злоупотреби с господстващо и монополно положение в страната, или с нелоялна конкуренция. Това не е орган по цените”, каза Росен Желязков. Съставът на Комисията зависи от парламента, допълни той.

„Както миналото мнозинство съумя да промени закона, имаше и възможността да промени състава на КЗК. Но трябваше да го направи по прозрачна процедура, която очевидно не им се отдава”, заяви Желязков.

„Да се подмени КЗК, да влезе истинска конкуренция и да се разбие монопола върху складовете и входните точки на петрол в страната”, заяви Асен Василев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Ина Григорова