Менторската програма „Скритите таланти на България” навлиза в шестата си година

Шанс за талантливите деца на България. Операция „Плюшено мече“ организира най-мащабната коледна кампания в България за сбъдване на мечтите на деца и младежи в неравностойно положение.

„Самата менторска програма „Скритите таланти на България” е много млада. Хората вероятно ни познават чрез нашата мащабна коледна кампания по раздаване на подаръци. Чрез нея, посещавайки множество домове и социални услуги в страната се срещнахме с много талантливи младежи, които живеят в затънтени места. Така, ако не им се подаде ръка, не се знае накъде ще поеме съдбата им. Затова бяхме мотивирани да създадем целогодишната менторска програма”. Това заяви в студиото на „Социална мрежа”  ръководителят на сдружение "Плюшено мече” Михаела Стойкова.

УНИЦЕФ с кампания за прием в училище на украински деца

По думите ѝ сега програмата влиза в шеста учебна година. „Тази година приемаме рекорден брой деца. 17 на брой нови младежи влизат в програмата. Имаме 8 от миналата година и поддържаме финансово пет от седемте ни студенти”, подчерта тя.

Стойкова сподели и критериите, по които се избират децата. „Търсим деца, които са лишени от родителска грижа и са настанени в социална услуга. Подпомагаме и деца, които живеят в рискова среда или социално слаби семейства”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.