По думите му философията на предизборната кампания на ИТН е в парламента да влязат хора, на които да се разчита

Не се нуждаем от преговори с "Газпром", защото има действащ договор до края на годината. Очаква ни тежка зима, но в никакъв случай апокалиптична. Това коментира Любомир Каримански от "Има такъв народ" за "На фокус".

По думите му философията на предизборната кампания на ИТН е в парламента да влязат хора, на които да се разчита. "Трябва да си вземаме уроци от досегашните грешки. Няма достатъчно законопроекти, които да върнат доверието в хората. Трябва да има референдум, за да знаем мнението на гражданите. Така ще чуем какво искат като устройство на държавата. Служебното правителство се старае изборите да бъдат честни и си върши работата. Все още тежи пелена за непрозрачност на изборния процес", смята той.

ИТН откри предизборната си кампания

И допълва, че периодът на криза е подходящ за референдум. "Смятаме, че ще влезем в следващия парламент. Бихме преговаряли с всички разумни политици, които не са лицемери, а са последователни. От ПП мнозина се вписват в този профил, но не и сегашните им лидери", подчерта Каримански. 

Според него в следващия парламент трябва да се промени законът за референдумите. "С президента не е обсъждан референдум за членството в ЕС", увери той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.