По думите му в сектор "Култура" липсва елементарна нормативна база

Бих поел Министерство на културата, но при условие, че мога да подбера екип от по-умни от мен хора. Това е едиственият начин човек да успее. Това коментира за "Твоят ден" Веселин Калановски от "Демократична България".

Според него в Министерствата на дигитализацията и на правосъдието е имало много добра работа. "Мнозинството бе напуснато от една странна партия, която провали три НС. По някакъв начин трябва да засилим интереса на хората да гласуват. Така ще избегнем грешки и ще осигуряваме кворум в Народното събрание", смята той. И допълни, че ДБ може да намери общ език с всички партии, но по определени теми.

Калановски: Преизбирането на Христо Иванов е абсолютно доказателство за доверие

По думите му в сектор "Култура" липсва елементарна нормативна база или има сбъркана такава. "Трябва да се промени Закона за културното наследство, който в момента не работи. Също и Законът за авторските права, а фонд "Култура" трябва да бъде изваден от министерството и да има филиали. Трябва да се върнат и самостоятелните направления в Министерството на културата, да бъдат по-независими, да имат собствен бюджет и да водят политики", заяви Калановски. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.