Гимнастичките участват в различни благотворителни каузи

Година след като момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика грабнаха олимпийския златен медал, вече са се заели с различни благотворителни инициативи. Правят и свои мастър класове.

„Една година след олимпийската титла, ние отново сме заедно. Използваме успеха, който постигнахме, за да може да сме добрия пример за младите хора, за поколенията след нас”, разказа гимнастичката Лаура Траатс пред екип на „Социална мрежа”.

„В момента участваме във фестивали. Правим наши мастър класове, развиваме и наш бранд и се опитваме да вдъхновяваме не само спортистите, но и младите хора”, допълва гимнастичката Ерика Зафирова.

Мадлен Радуканова разказа и за инициативата си „Година на благодарността”, покрай която пътува и се среща с млади хора в страната. Момичетата са се включили и в друга кауза - „Нов живот за стари книги”, където всеки може да дари старите си книги и да вземе нова с автограф от тях.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.