Разработката е на калифорнийска компания

Робот с изкуствен интелект пържи картофи в ресторант за бързо хранене. Иновацията е дело на лабораторията Miso Robotics от Пасадена, щата Калифорния. Инженерите представиха Флипи 2 – робот, който поема голяма част от процеса на приготвянето на храна във веригите за бързо хранене.

Дронове отпечатват 3D структури докато летят (ВИДЕО)

Огромна роботизирана ръка, оборудвана с камери и изкуствен интелект, може да върши всичко – от изваждането на замразени бланширани картофки от фризера до нарязването на лучени кръгчета и пърженето на всички продукти. Флипи 2 дори може да извади готовата храна от нагорещеното олио и да я сервира. Освен това роботът може да приготвя няколко ястия едновременно, твърдят създателите му.

Японци направиха ховърбайк, летящ със скорост до 100 км/ч (ВИДЕО)

Флипи е разработван в продължение на пет години и едва наскоро беше пуснат в масово производство. Интерес към него са проявили най-вече ресторанти за бързо хранене, които искат да ускорят обслужването на клиентите си.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс