Ще има рокади в МВР, категоричен е вътрешният министър

Тенчо Тенев е ексшефът на КАТ, който не е упражнил контрол над подчинените си в случая с Георги Семерджиев. На база на доклада от проверката по казуса ще има рокади в МВР на ниво областни дирекции и районни управления. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на определено лице и да няма ръководител, който да е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол”, подчерта министърът.


По думите му част от рокадите в структурите на силовото ведомство ще се случат съвсем скоро.

„Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че се оказва качествен контрол над служителите. Става въпрос за областни дирекции и районни управления”, поясни Демерджиев. И допълни: „Към момента нямам основание да сменям хора в главните дирекции. Там, където имаше необходимост, това беше направено спешно”.

Вътрешният министър беше категоричен, че конкретната причина за освобождаването на Тенев не е случаят „Семерджиев”. „Той навърши пенсионна възраст. Докладът за това, че той не е упражнил достатъчен контрол, излезе само преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове”, поясни Демерджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.