Това потвърди за NOVA кметът на селото

Има задържан за убийството на 61-годишната жена от Славяново. Това потвърди за NOVA кметът на търговищкото село. Фатме Мустафова беше намерена в дома си удушена преди 48 часа. 

Заподозреният е 49-годишният Юлиян Шаламанов от Попово. От две години живеел на семейни начала с жена от населеното място. „Човекът, с когото е живяла, е съден за убийство и е лежал 16 години в затвор”, Разказва Тодор Минчев, жител на Славяново.

Всички го познават като Гюнай, иначе се казва Юлиян Шаламанов. Съседите му не са учудени, че точно този мъж е заподозрения. „Той е извършил убийството и си е признал за вината”, твърди Тодор.

Тяло на удушена жена бе открито в Търговищко

Гюнай и жената, с която живее редовно са били на версия в магазина на жертвата. В деня на убийството на 60-годишната собственичка на хранителен магазина, задържания е искал пари и от друг местен бизнесмен.

„Обадил се на мъжа ми предната вечер и поискал пари. А съпругът ми не могъл да му даде. После му казал: Не мога да ти дам, не те познавам, не пазаруваш от мен. После от комшията поискал и той не му дал”, твърди Севдие Алимова, собственик на магазин.

Заподозреният е искал 100 лева на заем. Два дни по-късно е арестуван за убийството на 60-годишната Фатме Мустафова. Въпреки, че Гюнай е задържан страхът продължава да живее в жителите на Славяново. Преди осем години в населеното имаше убийство на възрастен мъж. Престъплението, обаче, все още не е разкрито.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.