Престъплението е извършено в кв. "Банишора"

Жестоко двойно убийство, прикрито с пожар, е разкрито от екип от криминалисти от СДВР и ГДНП преди часове, научи NOVA от свои източници. 

В полунощ на 10 октомври е получен сигнал за пожар в кв. "Банишора". След потушаването на пламъците, огнеборците се натъкнали на силно обгорените тела на мъж и жена с неустановена все още самоличност. Разследващите установили, че пожарът е умишлен.

Двама загинаха при пожар в блок в София (ВИДЕО+СНИМКА)

Последвалото разследване и аутопсия на жертвите доказва, че двамата са убити, като има и насоченост за самоличността им. 

Преди часове предполагаемият убиец е арестуван след няколкодневно издирване. Изяснява се мотивът на действията му. Работи се и по версията грабеж. 

От Софийската градска прокуратура заявиха за NOVA, че по случая има образувано досъдебно производство за палеж, но повече информация категорично отказаха да дадат заради изрична забрана от наблюдаващия прокурор.

Към 16 ч. в прокуратурата не са постъпвали нови данни по случая от СДВР. Нямат информация и за задържан. 

Съседите на загиналата пенсионерка и нейния син още от самото начало имали съмнение, че не става дума за инцидент.  Мирка се грижила за сина си в апартамента от няколко години, тъй като бил инвалид. Често ги посещавал рехабилитатор.

„Идваха рехабилитатори, за да се раздвижва. Имаха чипове от майка му”, сподели съседът Иван.

По разказа на съседи, възможно е мотивът за престъплението да е пари. Неотдавна Мирка и сина й продали апартамент в центъра на София.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.