"Ролята на президента е да връчи мандатите, не да се меси", каза тя

Въпросът за кабинет не трябва да е на всяка цена. Важно е той да се гради на правилна основа. Няма напрежение в групата на „Продължаваме промяната”. Това заяви депутатът от ПП Венеция Ангова в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Ролята на президента е да връчи мандатите и съответната ПГ да реши, а не той да се меси, обясни депутатът от ПП. 

Росица Кирова: В никакъв случай Борисов не би се съгласил на безпринципна коалиция

Ние заявихме, че няма да се коалираме в една формация с ГЕРБ и продължаваме да спазваме думата си, каза Ангова. По отношение на вота на недоверие – под егидата на ГЕРБ бе свалено нашето работещо правителство и работещия парламент. Това застраши бизнеса и мерките за бизнес програми.

Заявихме, че ще говорим по политики, но няма да влизаме в правителство с ГЕРБ, повтори и тя тезата на своите съпартийци.

Относно настояването на ПП за определени личности да оглавят някои парламентарни комисии, тя каза: „Това беше тест за няколко неща – как сме си свършили работата. Нашите подготвени и експертни кадри застават зад принципите за прозрачност, честност. От друга страна развоалираме разбирането на Председателски съвет, че партиите са честни. Бях на председателски съвет. Какъв е смисълът да водим разговори на четири очи. Нек са публични”, призова тя.

Предвиждаме промени в Закона за съдебната власт, каза депутатът от ПП.

Запитана за оръжия за Украйна – дали да се предоставя пряко военна помощ, тя отговори така: "От ПП осъждаме строго тази война в Европа, когато имаме битката между Давид и Голиат трябва да сме на страната на мира".

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.