Най-големият ѝ „удар” е за 20 млн. долара

В „На фокус” ви разказваме история за милиони върху ръцете на българка от Радомир, която британската преса нареди сред световните ловци на диаманти. Кореспондентът на NOVA в Лондон Павлина Трифонова ни среща с нея.

Скъпоценните камъни са сигурна инвестиция по време на финансова криза като настоящата. Затова и продажбите им през последните месеци се увеличават.

Юлия Кастелли е на 46 години. Баща ѝ е българин, а нейната майка - рускиня. Семейството живее четири години в руската тайга. След падането на комунизма опитва редица бизнеси в България. Нито един обаче не я доближава до мечтата ѝ да стане бизнесдама. На 25 години продава колата си и с 3 000 долара от нея тръгва към Америка.

„Насочих се към диамантите абсолютно случайно, защото завърших икономика и единствената идея, която имах как може да стана бизнесдама, беше да работя в банка. Това беше моята идея, когато пристигнах в Ню Йорк. Мислех си, че това ще бъде пътят ми”, обясни Юлия.

Приятелка обаче ѝ предлага да опита в бутик за бижута на руски евреи и тя го прави. Учи от тях, завършва дори академия за бижутери и когато със съпруга си решават да се преместят в Лондон, тя вече е готова да стартира самостоятелен бизнес.

Най-големият „удар” на българката, която британската преса нареди сред световните ловци на диаманти, е за 20 млн. долара.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.