Създателят на популярното анимационно семейство Мат Грейнинг разкри кой стои зад идеята

Култовият анимационен сериал "Семейство Симпсън" (The Simpsons) се излъчва цели 33 години, а Хоумър, Мардж, Барт са станали част от популярната култура по света. Мнозина от най-големите фенове на сериала обаче вероятно не знаят защо героите са жълти.

Актьорите, озвучили любими анимационни герои (ГАЛЕРИЯ)

В интервю за Би Би Си създателят на популярното анимационно семейство Мат Грейнинг разкри защо семейство Симпсън не е в друг цвят, а точно в жълто. Той сподели, че идеята е хрумнала на аниматорка и той веднага я е прегърнал.

„Веднага щом ми го показа, аз отвърнах: „Това е отговорът!“ Когато прелиствате каналите с дистанционното управление и екранът светва в жълто, знаете, че ще гледате „Семейство Симпсън“, казва Грейнинг и добавя, че не е искал да избира „конвенционални анимационни цветове“ за героите.

Политик поиска анимацията "Прасето Пепа" да бъде забранена в Италия

Някога сигурно е било странно за телевизионните зрители да виждат герои със светложълта кожа и вероятно им е отнело известно време, за да свикнат с това. Като се има предвид успехът на тази поредица през последните 30 години обаче, изборът на жълто е гениален удар и може да има някои научни доказателства зад това. Известно е, че жълтото има психологически ефект върху човешкия мозък. Заради начина, по който очите ни възприемат светлината, жълтото е най-видимият цвят за човешкото око и носи радост и оптимизъм.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС