Победителите от Евровизия с концерти в София и Варна

Тазгодишните победители от Евровизия, "Калуш Оркестра" пристигат в България. Те ще излязат на сцената на Joy Station на 25 ноември, а на следващия ден украинците ще отпътуват за Варна, където ще пеят отново на клубна сцена - в Koppa.  

Калуш ще изпълнят големия си хит Стефания, с който покориха  зрителите на най-престижния музикален конкурс в Европа и безапелационно стигнаха до победата. Специално покана за концертите си в България ви отправя един от изпълнителите в групата Саша Таб.

СПЕЦИАЛНО: Среща с украинската група "Калуш" преди големия финал на "Евровизия"

"Здравейте на всички приятели! Поздрави от Калуш Оркестра! На 25 и 26 –ти ноември  ще сме в  България и нямаме търпение да се срещнем с вас в София и Варна.   Ще представим нашата музика и се надяваме да се забавляваме заедно! Заповядайте, ще запалим сцената заедно с вас! Ще се видим скоро!", каза Саша Таб.

"Калуш Оркестра" триумфираха във финала на "Евровизия 2022" в Торино със своя микс между модерен рап и традиционни фолклорни мотиви, представен с увличаща хореография. Песента им "Стефания" е посветена на майката на вокалиста и фронтмен на групата Олег Псюк. В нея се казва "Ще намеря винаги пътя към дома, дори и всички пътища да са разрушени" – думи, които имат още по-силен отзвук заради ужасяващите разрушения, причинени от руската инвазия в Украйна.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.