Темата тя коментира във Facebook

С пост във Facebook Лена Бориславова отговори на критиките на ГЕРБ относно Българската банка за развитие. Според партията на Бойко Борисов, ден преди да бъде назначен на поста, Кирил Петков, без да има правомощия, е поискал назначаване на хора в ББР. Впоследствие твърдят, че са изхарчени 1,5 млн. лева за консултантски и адвокатски услуги. В това твърдение от ГЕРБ замесиха и името на Бориславова. 

„ГЕРБ се загрижиха за ББР. Уважаеми ГЕРБ дами, трогателна е фалшивата ви загриженост за състоянието на ББР - банката, която по време на управлението на ГЕРБ бе лична касичка за безвъзмездни грантове (а не заеми!) за приближените до ГЕРБ бизнесмени, свързани с Д.П., „Инса Ойл”, Вълка и други колоритни герои на ГЕРБерското ни минало. Част от които бизнесмени вече са в просрочие и не си обслужват задълженията, а ББР с новото ѝ ръководство се наложи да влезе принудително в управлението им…”, посочва Бориславова във Facebook.

​В публикацията си тя пита: „Къде беше тази „загриженост” в предишните 12 години? Къде бяхте с ловките си парламентарни въпроси, когато цялото общество се питаше защо ББР не работи за малкия и среден бизнес? Къде бяхте, когато цялото ръководство на ББР, назначено от Вас, взимаше стотици хиляди за заплата всеки месец?!? Къде, мили ГЕРБ дами?”.

Според Бориславова е ясно каква е целта на поредното „ГЕРБ шоу”.  „Отвличане на общественото внимание от скопяването на Изборния кодекс, което плануват да довършат тази седмица чрез генериране на фалшиви скандали. Късоопашатата лъжа за ощетяването на ББР с 1 млн. лева ще „поври” известно време, докато отново не бъде оборена с факти… но зад нея ще продължи да прозира тоталната импотентност на ГЕРБ да изведе страната от кризите чрез ясна управленска програма и поемане на отговорност”, казва тя във Facebook.

„П.С. Дано не се окаже само, че подавате топката на служебното да смени първото честно ръководство на ББР от години насам!? П.С. 2 Продължава да се повтаря и друга жълта лъжа относно заплата, която съм получавала от ББР. Никога не съм била служител на заплата на ББР, нито съм получавала лично адвокатско възнаграждение от Банката. При никой работодател не съм била на месечна заплата от над 13 000 лв. На лъжата краката са къси. И се носят последствия”, завършва публикацията си Бориславова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.