Инцидентът стана в нощта срещу вторник

14-годишен младеж се вряза в къща в пловдивското село Йоаким Груево в нощта срещу вторник. Автомобилът се е движел по главния път Пловдив - Пещера, който минава през селото. При инцидента шофьорът губи управление, качва се на тротоара, блъска една кола, помита оградата на частен имот и спира в бетонна стена.

Мария Грозданова не успява да види кой е шофьорът, но съседи, станали свидетели на инцидента, ѝ казват, че става дума именно за 14-годишен тийнейджър, който взел ключовете от автомобила на дядо си. 

14-годишен подкара скъпа кола, вряза се в ограда на къща в Пловдивско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Щетите са материални - изпочупена е оградата на къщата на Мария, както и един автомобил. Семейството ще възстанови оградата на жената до седмица, увери кметът на селото Наум Нихтянов. 

“Този път е третокласен републикански път. Движението е много интензивно. Ние сме взели превантивни мерки. Имаме двама души, които стоят със стоп-палки, за да прекарват децата за училище и детска градина. В края на 2021 г. на комисия обсъдихме поставянето на легнали полицаи. Имаме одобрение за два такива и скоро те ще бъдат факт”, допълни още Нихтянов.

А Мария Грозданова споделя, че остава уплашена, защото по този път често се случва шофьори да карат с превишена скорост.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.