Проф. Лъчезар Гроздински е и главен редактор на списание "Флебология и ангиология"

Първият специалист по ангиология у нас и негов основоположник е изкушен от изкуството, историята, религията и духовността. 

Проф. Лъчезар Гроздински е и главен редактор на списание "Флебология и ангиология". Според него ангиологията е много необходима специалност в съдовите заболявания. "През 30-40 години кардиологията обхващаше и тях, но тя се разви интензивно и за да има задълбочени познания, бе създадена ангиологията, която работи със съдовите хирурзи", обясни той.

По думите му смъртността от атеросклероза и венозни тромбози е много висока, нарежда се след онкозаболявания. "Програмите за ранен скрининг са завършвали катастрофално. Държавата трябва да има пари за профилактика", разкри медикът. Освен да се занимава с медицина, проф. Гроздински е и автор на исторически романи. Интересът му датира отдавна, а преди години издава и книга, посветена на християнството. 

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.