Акцията се е провела в Равно поле

Четирима са арестувани при мащабна акция на ГДБОП и ГДНП в Равно поле срещу дрогата. Открита е огромна наркооранжерия с марихуана и закачени един за друга специално оборудвани каросерии. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„На място в село Равно поле са установени 4 лица. Открита е огромна оранжерия, свързана с отглеждане и преработка на наркотични вещества. Тя е била в заграден паркинг, където е имало скачени около 15 влекача, в които е имало обособени помещения за отглеждане и сушене на марихуана”. Това заяви Наталия Николова от Окръжна прокуратура.

По думите ѝ в хода на съвместната акция между прокуратурата и МВР на територията на Софийска област са установени общо три оранжерии за марихуана за 24 часа. Те са в Своге, село Томсън и в село Равно поле. Николова уточни, че трите случая  не са свързани. В тях е открито голямо количество суха маса и няколко хиляди стръка марихуана.

„Става въпрос за високотехнологично оборудвани помещения за отглеждане на марихуана”, заяви Калин Стоянов от ГДБОП. И допълни: „По този случай работим от няколко месеца. В резултат на проведената акция са задържани 4-те лица. Установени са над 1500 растения марихуана в различен стадий на растеж. Цикълът на производство е бил затворен”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.